Orez cu lapte la Multicooker

de Merisor in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 10364 vizualizari

 

Am folosit orez pentru desert "PANZANI" si am urmat reteta lui Horia Virlan. A iesit bun, bun!

 

INGREDIENTE

  • 175 gr orez pentru desert
  • 175 ml apa rece
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita condimente(mar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si portocala)
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/4 lingurita scortisoara pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte la Multicooker:

Punem orezul spalat si scurs in vasul multicookerului si adaugam apa.

Selectam programul FRY pentru 25 minute.

Separat pe foc incalzim laptele in care am adaugat sarea si zaharul  mestecam  pana la topirea acestora.

Dupa 5 minute, orezul va absorbi cantitatea de apa si adaugam laptele.

Cu 5 minute inainte de expirarea timpului adaugam condimentele si zaharul vanilat.

Dupa expirarea timpului, incorporam untul amestecand usor si punem orezul in boluri.

Pudram cu scortisoara si servim.

Este foarte aromat si gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert super-rapid la Multicooker - Budinca/Crema de vanilie